Ce tatuaj îți faci?

N-aveai timp să intru în detalii, așa că îți explic aici. Deci, am de gând să-mi fac un tatuaj nou. O maimuță. Dar nu ceva cute, ci o maimuță psihopată, la care te uiți o secundă și știi că maimuța aia te-ar face praf dacă te-ai pune cu ea. De ce maimuță? Pentru că m-am născut în `80, anul maimuței. Împreună cu alți doi colegi de la TNR. Suntem o majoritate de maimuțe la birou. Oare de-aia facem toată maimuțăreala asta în online? Sunt o maimuță de metal, așa că am căutat metalul cu numărul atomic egal cu data nașterii. Titan. 22. Și, ce să vezi, are un număr de orbitali (pe care se plimbă electronii) egal cu luna nașterii: aprilie. 22.04.1980.

Imaginează-ți o maimuță care ține în mână o sferă cu 22 de protoni și 22 de electroni așezați pe 4 orbitali și tatuajul începe să mă descrie. Sfera e împărțită în 4 cadrane, de culori diferite: küzey (negru, nord), güney (roșu, sud), batı (alb, vest) şi doğu (albastru, est), că așa sunt punctele cardinale la otomani, pentru că eram fascinat de limba turcă, pe care am învățat-o târziu, dar meticulos și cu entuziasm, și nu forțat, cum am învățat engleză sau franceză la școală.

Am de gând să-mi tatuez maimuța asta în 2021, pe 26 februarie, când (poate) o să aniversez 5 ani de când am început să slăbesc și să alerg, să mă transform și, DE FAPT, să devin o altă persoană. Zic poate pentru că, statistic vorbind, o persoană cu obezitate morbidă și probleme precum mâncatul compulsiv, cum eram eu, se întoarce în maximum 5 ani la greutatea inițială. Dar dacă reziști 5 ani, ai șanse. Am șanse.

Am deja un tatuaj cu cățelul meu, Pedro, un teckel abandonat în Teleorman, dar și un tatuaj cu Pablo, cățelul pe care l-am găsit pe stradă, în față la Grădina Verona și pe care l-am dus în Anglia, la fratele meu, ca să aibă și el o bucată din sufletul meu, din moment ce nu pot să fiu acolo cu el și familia lui.

Culmea e că dacă te uiți la mine nu ai zice că mă preocupă tatuajele. Mai degrabă ai zice că sunt un administrator de bloc. Ceea ce și sunt. Mai precis, președintele blocului. Pentru că vreau ca lucrurile să fie clare, să nu existe suspiciuni că cineva fură banii de întreținere sau incertitudini de genul: dar ce se face cu banii ăștia? Vreau transparență, ordine, curățenie, liniște, punctualitate, predictibilitate și multe multe alte chestii boring, care contrazic ideea că sunt o maimuță. De metal sau nu. Dar probabil că sunt așa pentru a-mi potoli maimuța.

Și poate într-o zi va veni și tatuajul cu iron man, acel M simplu, roșu, care înseamnă că am înotat un infinit, am biciclit un infinit și pe urmă am alergat un maraton.

Și apoi tatuajul secret, despre care nu îmi place să vorbesc. Cameleonul. Acea parte aproape malefică, duplicitară, lacomă, cu ochii în toate părțile, care ia culoarea mediului în care întâmplător se află și apoi merge mai departe, pentru că în lume există un infinit de culori și cameleonul ar vrea să le aibă pe toate.

IONUȚ

Comentarii