Planetele nu împodobesc bradul. Au altă treabă.

26 decembrie a fost una din cele mai încărcate zile din anul 2019 – poate nu știați, poate a trecut aiurea pe lângă voi și nu ați auzit / citit pe niciun site / nu ați văzut pe la televizoare.

A fost o aliniere de planete, o Eclipsă inelară de Soare și o Lună Nouă. Tehnic vorbind, perioada aia a lunii când e bine să demarezi activități noi, proiecte noi și să get your shit together, în ciuda faptului că toți suntem leșinați de somn și foame. Nu vă speriați, a fost generalizată treaba asta. 

Altfel, alinierea Lunii cu Soarele și cu Jupiter ar fi trebuit să producă ceea ce generic am denumit ”cea mai norocoasă / fericită zi din an”. Desigur, plecând de la noțiunile de bază ale astrologiei referitoare la ce înseamnă planetele citate. Altfel, se menționează pe undeva, prin niște colțuri obscure, că Jupiter amplifică tot ce atinge, nu este doar ”ăla care vine cu bucuria și succesul și veselia și norocul”. Și asta înseamnă că amplifică fix ce stare ai tu în momentul ăla, că nu e ca în filme, nu cade fericirea din cer peste tine și te îngroapă în inimioare și curcubee. De exemplu, cunosc eu niște oameni care au trăit depresii grele în perioada asta și pentru care Jupiter nu a făcut neapărat mai bine. Dar, pe fond, ține și de evoluția și puterea personală a fiecăruia.

Este și un moment foarte bun pentru eficientizare. Fiecare dintre noi are acum ocazia să folosească acest vibe pentru a își organiza / planifica / echilibra elemente din viață. Mai ales dacă vorbim de carieră și muncă, pentru că tot evenimentul ăsta astral are loc în constelația Capricornului, personaj renumit pentru mentalitatea de șahist, strateg, păpușar.

Lăsând glumele la o parte, anul viitor e mult de muncă. Suflecați mânecile și pregătiți-vă pentru un montagne russe mai mult sau mai puțin, pentru că încărcătura majoră vine pe sistemele patronate de Capricorn, guverne, bănci, sistemele mamut, corporațiile. Nu zic că vine o criză financiară, dar s-ar putea să vină niște dificultăți cu banii (vedeți mai multe detalii în textul anterior, de mai jos nițel).

În plus, anul viitor vom asista la retrogradarea a lui Venus și a lui Marte. Prima este planeta dragostei și a doua este planeta războiului. Și dacă sună exotic, da, va fi foarte exotic, mai ales că de Marte retrograd se leagă evenimentul de tristețe mai recentă denumit Brexit și de Venus retrograd se leagă toate fostele voastre iubiri și incapacitatea voastră de a înțelege iubirea. Și despre ele vom vorbi altă dată.

Până atunci, la mulți ani, să fiți iubiți și să iubiți la rândul vostru!

                                                                                                                                Dezideriu

Photo credit: Florin Barabaș

Comentarii