V-am zis eu?

Toată lumea pe acasă, da?

Ultima oară când m-ați citit, scriam despre ce se întâmplă (mai mult sau mai puțin) acum. Textul poate fi recitit AICI, ca să nu ziceți că nu v-am zis deja, că poate nu mai țineți minte din decembrie până acum, cum nici eu nu mai țin minte de ieri până azi.

Despre epidemie (pentru că nu m-am prins că urma să fie pandemie), închiderea granițelor și delirul mistic la care asistăm acum am vorbit în aparițiile pe la televizor, că na, vanitatea rămâne păcatul meu favorit și al lor asemenea.

Dar destul despre mine, să vorbim despre voi și ce o să faceți anul ăsta, că se pare că planurile nu mai stau în picioare, nu? Fals. Este un moment foarte bun să învățați tot ce are de predat Capricornul – minimalism, disciplină, responsabilitate, eficiență, ceva mai multă reținere, un spirit de strategie și eventual mai puneți bani deoparte, că o să fie nevoie.

O să menționez, pe scurt:

  • Uranus în Taur, care aduce tehnologia la nivel de nevoie zilnică (bravo, nu a început ieri treaba asta, dar iată cât de repede ardem etapele), care va schimba în curând moneda fizică în monedă digitală, care transformă valorile noastre fundamentale și care ne va muta ușor – ușor în mediul digital (nu într-o manieră ușoară sau cu o trecere lină – ați văzut cum acum apar câte două, chiar trei spoturi la diverse produse înainte să ai voie să vezi un clip?!)
  • Apoi vorbim despre trecerea lui Saturn (înțeleptul satului, patron al Capricornului) în zodia revoluționarului și genialului Vărsător (care se întâmplă as we speak). Deși pare că cele două energii nu au treabă împreună, Capricornul a fost și el (la un moment dat) patronat chiar de Saturn, deci nu vorbim neapărat despre un conflict de interese, așa cum ar putea să se înțeleagă, ci despre o diversificare. Mai exact, vom vedea o trecere chiar mai adâncă spre tot ce înseamnă digital, pentru că Vărsătorul este patron al televiziunii și internetului și faptul că Saturn ajunge aici s-ar putea să însemne reglementarea spațiului momentan patronat de zeii tip Facebook, Alphabet, Amazon, etc.). Dar despre Saturn în Vărsător voi vorbi mai pe larg altă dată, pentru că episodul de acum va dura doar până în iulie, când Saturn va retrograda înapoi în Capricorn și va reveni în mers direct în Vărsător abia în decembrie. Abia din decembrie până în martie 2023 vom vedea adevăratele efecte, dar putem să ne facem o idee despre acestea lunile care urmează.
  • Trecerea favoritului vostru, Mercur, în mers direct în zodia Peștilor. Adică ABIA ACUM PUTEM SPUNE CĂ NU MAI E MERCUR RETROGRAD (fie că vorbim de nivel oficial – care s-a încheiat la 10 martie, dar și neoficial). Altfel, Mercur în Pești facilitează poezia, de unde și surplusul de glumițe și umor legat de coronavirus. Și e foarte bine că se întâmplă asta, pentru că avem nevoie și de umor pentru vremurile pe care le trăim și pe care urmează să le trăim.

Am trecut și peste un Mercur retrograd în zodia Peștilor, care a dus la un delir mistic și a alimentat cumva această paranoia generală, dar cumva difuză și încețoșată. Ba să fie panică, ba să nu fie panică, ba e pandemie, ba nu e chiar așa de grav, la care se adaugă și toate canalele de fake news cu propaganda și teoria conspirației că de fapt NU EXISTĂ CORONAVIRUS ȘI DE FAPT ESTE CEVA ADUS CU TRENUL DIN FRANȚA ȘI VACANȚA sau cumva.

Nu e nimic mistic astrologic în povestea asta. E regulamentar, suntem exact în zona în care trebuie să fim, ce face fiecare mai departe ține de fiecare în parte. Pentru că a fost și este în continuare un cumul de energie pe zona Capricornului, vom asista la niște mișcări interesante la nivel macro, apropo de business-uri, de economii, de giganți din industria IT, energie, resurse, etc. Nu vreau să sune amenințător, pentru că nu e, dar trăim vremuri istorice, ”suntem contemporani cu Dumnezeu” (KAZI PLOAE) și nu mai înțelegem nimic.

Totuși, dacă ar fi să facem ceva inteligent în perioada asta – ascultați ce au de transmis autoritățile (care sunt și ele obligate să joace cu mare măiestrie și cu mult talent perioada asta), faceți ce vă zic oamenii care cu asta se ocupă, nu mai alergați după conspirații, spălați-vă-ți pe mâini, mai stați în casă (că oricum s-a închis aproape tot) și cumpărați de la business-uri mici, românești, dacă aveți cum, că la ei existența va fi ceva mai grea.

Înainte de orice, perioada asta e un test de umanitate, apoi o pregătire pentru ce urmează. Ce urmează? 🙂

Comentarii